Voorzieningen

Hieronder vindt u een aantal voorzieningen die wij u ter beschikking stellen.

 • Een verpleegkundige komt regelmatig op uw kamer. Heeft u toch dringende  hulp  nodig,  dan  kunt  u  hen  roepen  met  het  beloproep-systeem.  Druk  daarvoor  op  de  rode  knop,  dan  gaat  er  in  de  gang  boven uw kamerdeur een lichtje branden:

  • Rood: u hebt gebeld en wacht op hulp
  • Groen: een zorgverlener is bij u in de kamer
  • Oranje: u hebt gebeld vanuit het sanitair en wacht op hulp

  Hou  rekening  met  de  rust  van  uw  medepatiënten,  zeker  als  u  een  meerpersoonskamer hebt.

 • U kan een afstandsbediening voor de televisie verkrijgen aan onze onthaalbalie. Hier krijgt u verdere informatie mee, o.a. over de kosten die hieraan verbonden zijn.

  U heeft een persoonlijk telefoontoestel. De kosten voor uw gesprekken vindt u terug op uw ziekenhuisfactuur.
  Let op: de gesprekskosten in het ziekenhuis zijn duurder dan uw gesprekskosten thuis.

 • Met uw laptop, tablet of smartphone kunt u gratis op ons WIFI-­netwerk. Kies voor ‘Noorderhart Guest’. Daarna opent in uw internetbrowser een registratiepagina met instructies voor toegang tot het internet.

  Het ziekenhuis verhuurt geen computers of laptops.

 • U beschikt over een koelkast als u op een eenpersoonskamer verblijft.

  U bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud hiervan, dus vergeet niet de vervaldatums van voedsel te controleren.

 • Hoewel we u afraden om waardevolle voorwerpen mee te brengen, kunt u deze opbergen in een kluisje op uw kamer. Een verpleegkundige legt u graag het gebruik ervan uit.
  Laat uw portefeuille, handtas of waardevolle voorwerpen nooit onbewaakt achter als u de kamer verlaat. Ook niet in de lade van het eettafeltje.

  Het ziekenhuis is niet aansprakelijk bij verlies van uw persoonlijke spullen.

 • Elke donderdag kan u een beroep doen op een kapster. De haarverzorging gebeurt in een aangepast kapsalon in het dienstencentrum. De kosten hiervan kan u nadien betalen aan het onthaal of bij de kapster zelf op donderdag.

 • Als u dit wenst, en indien er geen medische tegenindicaties zijn, kan u beroep doen op een pedicure, op zelfstandige basis, verbonden aan onze voorziening. Afspraken kunnen gemaakt worden op verpleegeenheid.

  Kosten dient u rechtstreeks met de pedicure af te rekenen. Het ziekenhuis komt niet tussen in de gehanteerde tarieven.

  Uiteraard kan u ook uw eigen pedicure laten komen.

 • Uw persoonlijk linnen kan gewassen worden tegen betaling van de normale tarieven.

 • Boeken aanvragen bij de bib van Pelt

  Als patiënt kan je boeken aanvragen bij de dienst vrije tijd. De bibliotheek van Pelt komt dan naar de dienst vrije tijd met de aangevraagde boeken.

  Boekenhuisje

  In de ontmoetingsruimte is er een boekenhuisje. Hier kunt u gratis een boek kiezen en het omruilen voor een boek uit uw eigen boekenkast of het later weer terugzetten.

  De gemeente Overpelt ontwikkelde de boekenhuisjes in samenwerking met de leerlingen van WICO campus TIO, en heeft in elke Overpeltse wijk  een boekenhuisje geplaatst.

 • Ontmoetingsruimte

  De ontmoetingsruimte vormt een aangenaam decor om een babbeltje te slaan, samen een spelletje te spelen, TV te kijken of in alle rust wat te lezen. Deze ruimte is iedere dag doorlopend geopend van  8 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds.

  Elke namiddag is er bediening in de ontmoetingsruimte. Op dat moment is er een gevarieerd aanbod van dranken, voeding en andere producten tegen democratische prijzen.