Kamerkeuze

Het type kamer dat u kiest voor uw verblijf in het ziekenhuis is bepalend voor de kostprijs van uw ziekenhuisopname. De keuze van de kamer heeft geen invloed op de kwaliteit van de zorg, enkel op het comfort van uw verblijf.

U heeft de keuze tussen:
•    een gemeenschappelijke kamer
•    een tweepersoonskamer
•    een eenpersoonskamer
Door de opnameverklaring te ondertekenen, bevestigt u uw kamerkeuze schriftelijk. Dit betekent dat u akkoord gaat om de eventuele kosten verbonden aan uw kamerkeuze te betalen.

Kamersupplement: kosten verbonden aan uw kamerkeuze

Een gemeenschappelijke kamer (twee- of meerpersoonskamer)

  • Geen kamersupplement
  • De artsen mogen geen ereloonsupplementen aanrekenen

Een eenpersoonskamer

  • Kamersupplement van 40 euro per dag
  • De artsen mogen een ereloonsupplement tot 100% aanrekenen

Uitgebreide informatie over de kosten verbonden aan een eenpersoonskamer, vindt u in de toelichting bij de opnameverklaring.

Houd er dus rekening mee dat u voor een eenpersoonskamer meer betaalt dan voor een tweepersoons- of gemeenschappelijke kamer én dat een arts tot 100% ereloonsupplementen mag aanrekenen op een eenpersoonskamer.

Ik verblijf in een andere kamer dan gevraagd?

Als u, buiten uw wil, verblijft in een duurder kamertype, gelden de financiële voorwaarden van het kamertype waarvoor u heeft gekozen (bijvoorbeeld: u kiest een gemeenschappelijke kamer en wegens onbeschikbaarheid krijgt u een individuele kamer, dan gelden de voorwaarden van de gemeenschappelijke kamer).

Als u, buiten uw wil, verblijft in een minder duur kamertype, gelden de financiële voorwaarden van het kamertype waarin u effectief verblijft (bijvoorbeeld: u kiest een individuele kamer en wegens onbeschikbaarheid krijgt u een gemeenschappelijke kamer, dan gelden de voorwaarden van de gemeenschappelijke kamer, ook als u alleen verblijft op deze gemeenschappelijke kamer).

Als u, omwille van medische redenen, in een eenpersoonskamer verblijft, gelden de financiële voorwaarden van een tweepersoons- of gemeenschappelijke kamer. Indien u om comfortredenen wenst gebruik te maken van bijv. TV/koelkast, komt dit als kost op uw factuur.