Dierenpark, rolstoelvriendelijke ontmoetingsplek

Het dierenpark is een rolstoelvriendelijke ontmoetingsplek waar zowel patiënten, maar ook buurtbewoners en(groot)ouders met hun (klein)kinderen de dieren kunnen bezoeken. Jos, Trees en Vic (de ezels) zijn enorm geliefd bij de iedereen, maar ze zijn niet alleen: ook geiten, kippen, varkens, eenden, ganzen en konijnen staan elke dag klaar om geknuffeld te worden. De dieren zijn geen therapiedieren, maar hebben wel een therapeutische waarde. Patiënten vinden er troost en ontspanning en krijgen door het contact met de dieren weer meer zelfvertrouwen. 

Doordat het dierenpark publiek toegankelijk is, creëert het interactie tussen patiënten en bezoekers waardoor onze patiënten ook eens met anderen een babbeltje kunnen slaan. 

Bomen met namen

Bij de inrichting van het park werden de bomen verkocht om het park mee te financieren. Vandaag draagt elke boom dus een kaartje met de naam van zijn eigenaar.

Activiteiten

De dienst vrije tijd organiseert regelmatig activiteiten in het dierenpark: gidsbeurten leren patiënten meer over de planten en de dieren, het dierenpark is een graag geziene fotostop tijdens wandelingen, er zijn wandeltochtjes rond en in het park met de ezels... 

Het ontspanningscomité van het Revalidatiecentrum – nu de dienst vrije tijd – richtte jaren geleden het dierenpark op, op vraag van de patiënten. Op het moment dat het park verhuisde van de voor- naar de achterkant van Noorderhart Revalidatie & MS, kwam vzw Boemerang erbij. Samen met verschillende vrijwilligers staan ze in voor het onderhoud van het park.