Dr. Leirs Geert Orthopedisch chirurg
Gedeeltelijk geconventioneerd

Gedeeltelijk geconventioneerd

Gedeeltelijk geconventioneerde artsen (code PC) rekenen op bepaalde dagen en uren supplementen aan. Voor de overige tijd zijn zij geconventioneerd en houden zij zich aan de officiële tarieven uit de overeenkomst tussen artsen en ziekenfondsen.

Meer over supplementen en conventiestatus
Mariaziekenhuis
Secretariaat orthopedie / fysische geneeskunde / neurochirurgie
 • Contact 011 826 130
  Maandag 8:00 - 18:30
  Dinsdag 8:00 - 18:30
  Woensdag 8:00 - 18:30
  Donderdag 8:00 - 18:30
  Vrijdag 8:00 - 18:30
  Zaterdag gesloten
  Zondag gesloten
 • Hoe geraak ik er? Bekijk route

Raadplegingsuren

ma di wo do vr za zo
Voormiddag
Namiddag
Avond
Mariaziekenhuis
Revalidatie & MS

Raadpleging enkel op afspraak

Biografie

Opleidingen

Dr. Geert Leirs volgde zijn opleiding tot Orthopedisch Chirurg via het UZ Leuven. Hij legde zich tijdens zijn opleiding speciaal toe op de schouder- en kniechirurgie. Hij was tevens een jaar werkzaam in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht. Sinds 2000 maakt hij deel uit van het Orthopedisch team van Noorderhart Mariaziekenhuis.
 
Dr. Leirs is diensthoofd van de afdeling Locomotorische Aandoeningen (Orthopedie, Fysische Geneeskunde en Revalidatie). Hij is tevens erkend stagemeester voor geneesheer-specialisten in opleiding Orthopedie en ook stagebegeleider voor geneeskundestudenten.  Als lid van verschillende wetenschappelijke verenigingen, geeft hij regelmatig voordrachten rond knie- en schouderproblematiek.

Subspecialisatie

 • Schouder- en knieproblematiek.
  Als gebruiker van de Lazi-Rush methode heeft hij door de jaren een aanzienlijke ervaring opgebouwd in de knieprothesiologie, wat geleid heeft tot het opstellen van “Het Orthopelt Knieprothese Programma voor elke individuele patiënt”. ( O.K.P.i).
  In april 2018 werd door dr. Leirs voor de eerste maal in België een robot-geassisteerde knieprothese geplaatst. Ondertussen is onder zijn leiding ons ziekenhuis reeds uitgegroeid tot een Europees referentiecentrum voor het plaatsen van knieprotheses met behulp van de robot. “
 • Hij is tevens specialist in de verzekeringsgeneeskunde.

Gedeeltelijk geconventioneerd

Elke orthopedisch chirurg is gedeeltelijk geconventioneerd.

Dr. Leirs is niet geconventioneerd op:

 • Woensdag van 14 tot 18 uur
 • Donderdag van 9 tot 13 uur
 • Donderdag van 14 tot 18 uur
 • Vrijdag van 14 tot 18 uur