Kinderafdeling

De kinderafdeling staat in voor de opvang en verzorging van zieke kinderen en jongeren van 0 tot en met 15 jaar.
De afdeling is georganiseerd op een kindvriendelijke manier: ouders mogen dag en nacht bij hun kind blijven en ze worden betrokken bij de dagelijkse verzorging. De pedagogisch medewerkers zorgen voor activiteiten in de speelzaal of op de kamer. 
De kinderafdeling is ontworpen en ingericht op kindermaat. De muren zijn kleurrijk en de speelkamers zijn omgevormd tot een open plek in het bos en een speelvijver.

Verblijvende opname

In de onthaalbrochure (onderaan bij downloads) vindt u informatie over de opname van uw kind. Hierin leest u o.a. wat u best meeneemt, de kamerkeuze en de mogelijkheid om te blijven overnachten (rooming-in). Ook praktische informatie zoals de dagindeling, info over de maaltijd maaltijden, toegang tot de speelzaal, ... vindt u in deze brochure.

Rooming-in

Om het verblijf van uw kind zo aangenaam mogelijk te maken is er de mogelijkheid tot ‘rooming-in’. Dit wil zeggen dat er één persoon, nl. vader, moeder of een andere vertrouwenspersoon (ouder dan 18 jaar) bij het kind kan overnachten.

Kiest u er als ouder voor om bij uw kind te verblijven, dan wordt er verwacht dat er ook effectief 24u op 24u een volwassene bij het kind aanwezig is. Het is uiteraard wel mogelijk dat verschillende personen elkaar tijdens het verblijf aflossen.
 

  • Contact rooming-in: 011 826 341

Voorbereiding thuis: een website op kindermaat

Bezoek samen met uw kind onze kinderwebsite: foto's en korte, eenvoudige teksten, geven een beeld van wat uw kind gaat ervaren.

Onthaalbrochure