Dr. Fransen Philip Uroloog
Gedeeltelijk geconventioneerd

Gedeeltelijk geconventioneerd

Gedeeltelijk geconventioneerde artsen (code PC) rekenen op bepaalde dagen en uren supplementen aan. Voor de overige tijd zijn zij geconventioneerd en houden zij zich aan de officiële tarieven uit de overeenkomst tussen artsen en ziekenfondsen.

Meer over supplementen en conventiestatus
Mariaziekenhuis
Secretariaat urologie

Dr. Fransen voert in Noorderhart enkel laparascopische operaties uit. Een raadpleging bij dr. Fransen kan enkel in ZOL campus Maas en Kempen. Een afspraak maakt u op het nummer 089 50 57 40.

Biografie

Opleidingen

  • Geneeskunde - Universiteit Hasselt & Universiteit Antwerpen
  • Specialisatie: Urologie - KU Leuven & Universiteit Antwerpen

Subspecialisatie

  • Laparoscopie
  • Robotchirurgie

Situering

Dr. Philip Fransen studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Hasselt en de Universiteit Antwerpen. In het kader van de opleiding tot uroloog werden de basisjaren heelkunde gevolgd in het UZ KU Leuven. De opleiding urologie werd volbracht in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen bij Prof. J.J. Wyndaele en in het Atrium MC in Heerlen (Nederland) bij Dr. K. Delaere.

Na de opleiding tot uroloog werkte Dr. Fransen 6 maanden bij Prof. G. Janetschek in Linz (Oostenrijk) voor de laparoscopische urologie. Vanaf juli 2007 tot en met december 2008 was Dr. Fransen staflid urologie aan het Universitair Ziekenhuis Maastricht (Nederland) met specifieke aandachtsgebieden zoals de steenchirurgie en de laparoscopie. Binnen de Nood-Limburgse Dienst voor Urologie legt Dr. Fransen zich, naast de algemene urologie, toe op de laparoscopische urologie en de robotchirurgie. Vanaf maart 2017 werd een samenwerking gestart met het ziekenhuis Oost-Limburg in Genk voor Robotchirugie. Hiervoor volgde Dr. Fransen een bijkomende opleiding in het ORSI in Aalst en IRCAD in Straatsburg.

Gedeeltelijk geconventioneerd

Dr. Fransen is gedeeltelijk geconventioneerd. Voor al zijn activiteiten in Noorderhart Mariaziekenhuis, is hij niet-geconventioneerd.