Dr. Elsen Kristof Arts fysische geneeskunde en revalidatie
Niet-geconventioneerd

Niet-geconventioneerd

Niet-geconventioneerde artsen (code NC) hebben de tariefovereenkomst tussen artsen en ziekenfondsen niet ondertekend en kunnen supplementen aanrekenen voor hun raadpleging, onderzoek of ingreep.

Meer over supplementen en conventiestatus
Mariaziekenhuis
Secretariaat orthopedie / fysische geneeskunde / neurochirurgie
 • Contact 011 826 130
  Maandag 8:00 - 18:30
  Dinsdag 8:00 - 18:30
  Woensdag 8:00 - 18:30
  Donderdag 8:00 - 18:30
  Vrijdag 8:00 - 18:30
  Zaterdag gesloten
  Zondag gesloten

Raadplegingsuren

ma di wo do vr za zo
Voormiddag
Namiddag
Avond
Mariaziekenhuis
Revalidatie & MS

Raadpleging enkel op afspraak

Biografie

Dr. Kristof Elsen studeerde af als arts aan de KU Leuven in 2007. Nadien volgde hij er de specialisatie Fysische Geneeskunde en Revalidatie onder supervisie van prof. Lysens en prof. Peers. Door subspecialisatie promoveerde hij tot erkend sport-/keuringsarts en manueel therapeut.

In 2014 behaalde Dr. Elsen het diploma Geneesheer-specialist in de revalidatie inzake sociale reclassering van de mindervaliden voor locomotorische handicaps. Tijdens zijn academische opleidingsjaren was hij actief op de topsportdienst van UZ Leuven waar hij mede instond voor de begeleiding van binnen- en buitenlandse topatleten en waar hij o.a. als clubarts verbonden aan KVK Kortrijk. Samen met diensthoofd prof. Peers verrichtte hij wetenschappelijk onderzoek naar echografische gerichte ESWT-behandeling bij peesletsels, wat tot op heden nog steeds één van zijn specialisaties is.

Verder ontwikkelde hij binnen UZ Leuven een eenheid verantwoordelijk voor botoxbehandeling bij spasticiteit. Sinds 2012 is hij verbonden aan het Mariaziekenhuis als fysisch geneesheer binnen de dienst Locomotorische Aandoeningen en is hij staflid van het multidisciplinaire Spine Unit team dat instaat voor specifieke problemen van de wervelzuil.

Dr. Elsen is niet geconventioneerd. Hij hanteert wel conventietarieven voor terugbetaalde prestaties.