Noorderhart spreekt in Pelt: nieuwe lezingen vanaf september '23

26 juli 2023

Ons ziekenhuis organiseert opnieuw infosessies over veel voorkomende gezondheidsproblemen voor een breed publiek. De artsen die spreken behandelen elk onderwerp in de algemene zin, en zo kan je je kennis weer wat verbreden. In september vindt de eerste lezing plaats.

Dit initiatief is ontstaan in 2014. Tot en met het voorjaar van 2020 gaven we jaarlijks 4 tot 5 lezingen, waar geïnteresseerden gratis naartoe konden. Binnen het thema dat aan bod kwam, ging het over oorzaken, behandelingsmogelijkheden, preventie en dergelijke.

De lezingen werden gesmaakt. Een goede opkomst en een zichtbaar aandachtig publiek, waren daar het bewijs van. De populairste thema’s in de afgelopen jaren gingen onder andere over knie- en heupproblemen, tandimplantaten, hartaandoeningen, de ouder wordende huid, oogziekten en suikerziekte.

En toen drukte Covid de pauzeknop in, en werd er enkele jaren niet gesproken.

Maar het zwijgen is voorbij, en we hernemen de infosessies. Inhoudelijk blijft de succesformule zoals ze is, maar praktisch verandert er wel wat. Voorheen vonden de infosessies plaats in het ziekenhuis zelf, maar er werd gekozen om de grote Zinnezaal van Palethe te huren. Deze is makkelijk bereikbaar, in dezelfde gemeente en biedt meer comfort. De gemeente en het ziekenhuis slaan ook de handen in mekaar voor de organisatie van de lezingen.

In het seizoen 2023-2024 organiseren we 2 sessies, eentje op 19 september ’23 en de tweede op 19 maart ’24. telkens om 14 uur. De voordracht duurt 1 tot 1,5 uur, en daarna kunnen de gasten nog gezellig nababbelen bij een drankje met wat lekkers erbij.

Deelname is gratis.

Inschrijven op voorhand is verplicht, en dat kan via www.noorderhart.be/nl/agenda.

Volgende sessies zijn gepland voor het komende seizoen:

  • Dinsdag 19 september 2023, 14 u.
    HAPERENDE GEWRICHTEN... WAT NU?
  • Dinsdag 19 maart 2024, 14 u.
    GEZOND LEVEN ALS MEDICIJN, KAN DAT?