Noorderhart krijgt groen licht voor toekomstige bouwprojecten op de site van het ziekenhuis

28 september 2023

Noorderhart krijgt groen licht voor de bouw van een nieuw revalidatiecentrum en chirurgisch dagziekenhuis op de site van het ziekenhuis

Noorderhart is blij om aan te kondigen dat Provincie Limburg de bouwvergunning heeft goedgekeurd voor de bouw van een nieuw revalidatiecentrum en chirurgisch dagziekenhuis op de site van het ziekenhuis. “Beide bouwprojecten dragen bij aan de verdere realisatie van excellente zorg voor de bevolking van onze zorgregio.”, zegt Hans Ramaekers, directeur van Noorderhart. 

Energie-efficiënt revalidatiecentrum

In lijn met de toekomstgerichte visie van Noorderhart zal het nieuwe, energiezuinige revalidatiecentrum een waardevolle toevoeging zijn op onze bestaande faciliteiten. Het comfort van onze patiënten blijft centraal staan: door het revalidatiecentrum op dezelfde site als het ziekenhuis onder te brengen, sluiten ziekenhuisopnames en revalidatie beter op elkaar aan. De grotere kamers en extra gebruikslokalen in het nieuwe gebouw zijn de sleutel naar een nog betere zorgervaring voor de patiënt.

Het nieuwe revalidatiecentrum heeft in totaal 120 bedden en dankzij een grote therapiezaal zullen onze revalidatiemogelijkheden aanzienlijk verbeteren en daardoor het welzijn van onze patiënten alleen maar positief beïnvloeden.

Momenteel zijn we nog op zoek naar een nieuwe invulling voor het huidige revalidatiecentrum.

Chirurgisch dagcentrum (CDC)

Met de bouw van een nieuw chirurgisch dagcentrum hopen we tegemoet te komen aan het gestegen aantal patiënten en ingrepen. Het gebouw zal - net zoals het revalidatiecentrum - gevestigd worden aan de achterkant van het bestaande ziekenhuis en zal een naadloze uitbreiding van onze diensten mogelijk maken. Zo komen er vier extra operatiezalen bij op de zeven zalen die we al hebben. In het dagcentrum zitten een grote locomotorische- en een cardiale revalidatiezaal vervat. Daarnaast biedt het gebouw onderdak aan het psychiatrisch dagziekenhuis, het pijncentrum en het centrum voor mond-, kaak- en aangezichtsheelkunde. Hierdoor kunnen we aan de groeiende zorgvraag voldoen en hoogwaardige chirurgische zorg blijven bieden aan onze gemeenschap.

Het revalidatiecentrum en het chirurgisch dagcentrum hebben samen een oppervlakte van ongeveer 23.000 m².

Aan de voorkant van het ziekenhuis zal er een ambulant centrum met extra consultatieruimtes gebouwd worden. Momenteel zijn er nog lopende gesprekken met de artsen hierover.

Uitbreiding parking

Aan de rechterkant van de huidige personeelsparking zal een uitbreiding plaatsvinden met nog eens 295 parkeerplaatsen.

“Met deze bouwvergunning kunnen we eindelijk de langverwachte bouwwerkzaamheden aanvangen, waarmee we een langgekoesterde visie tot leven brengen. Onze plannen om revalidatie- en ziekenhuisfaciliteiten te integreren, zullen de zorgervaring van onze patiënten aanzienlijk verbeteren. Deze integratie stelt ons in staat om hoogwaardige en gecoördineerde zorg te bieden die naadloos aansluit op de behoeften van onze gemeenschap.”, zegt Hans Ramaekers, algemeen directeur Noorderhart.