Noorderhart behaalt twee Smiley-labels

15 september 2022

Noorderhart ontvangt nu ook het Smiley-label van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) voor Noorderhart Mariaziekenhuis. Begin dit jaar werd het label al behaald in Noorderhart Revalidatie & MS.

Met het Smiley-label erkent het FAVV ziekenhuiskeukens die inzetten op kwalitatief hoge en voedselveilige maaltijden. Het label is telkens drie jaar geldig. Noorderhart Mariaziekenhuis behaalt de accreditatie nu voor de vierde keer.

Om het kwaliteitslabel te behalen, moet de grootkeuken aan een aantal strenge criteria voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld verplicht gewerkt worden met een autocontrolesysteem, waarbij de eigen werking voortdurend gecontroleerd wordt. De keuken, melkkeukens en afdelingskeukens werden grondig doorgelicht door de geaccrediteerde certificerings- en keuringsinstelling SGS. Ze doorstonden de test: de grootkeuken van Noorderhart Mariaziekenhuis en Noorderhart Revalidatie & MS voldoen aan de strenge eisen van het voedselagentschap.

Elke dag opnieuw geeft het volledige keuken-, cafetaria-, maaltijdbedelingsteam en de dienst voeding  het beste van zichzelf. Onze patiënten en medewerkers krijgen dagelijks kwalitatieve maaltijden voorgeschoteld. Het smiley-label erkent dat onze maaltijden niet alleen lekker zijn, maar ook veilig bereid en bewaard worden.

Een dikke duim dus voor al deze teams!