De boosterprik… dat verdient een bloemetje!

29 november 2021

Sinds maandag 29 november krijgen medewerkers, artsen, vrijwilligers en (job)studenten in Noorderhart hun boosterprik. Om iedereen - die voor Noorderhart werkt - te bedanken voor hun blijvende inzet en engagement zet de directie hen letterlijk in de bloemetjes.

Hans Ramaekers, algemeen directeur Noorderhart: “Iedere medewerker die de komende weken een boosterprik laat zetten, krijgt een mooi boeket bloemen en een bedankkaartje van ons. Onze medewerkers zetten zich nu al bijna twee jaar dag in dag uit in voor al onze patiënten en dat verdient onze oprechte waardering. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de derde prik gezet wordt. Op die manier dragen wij als Noorderhart ons steentje bij om de pandemie te helpen onderdrukken.”

Over een periode van 7 weken zijn er meerdere prik-dagen voorzien zodat medewerkers gespreid hun boostervaccin kunnen krijgen. Dit heeft verschillende redenen. Zo mag de booster pas toegediend worden minstens 2 maanden na de enige prik van het Johnson & Johnson-vaccin, minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca-vaccin, en minstens 6 maanden na de tweede prik van het Pfizer- of Moderna-vaccin. In Noorderhart wordt het Moderna-vaccin toegediend, ongeacht welk vaccin er eerder toegediend werd. Daarnaast is er ook een langere prikperiode voorzien omdat de boosterprik samenvalt met het griepvaccin. Op die manier krijgen medewerkers de mogelijkheid om beide prikken te laten zetten.

Hans Ramaekers: “In Noorderhart is 98% van de medewerkers gevaccineerd. We verwachten dezelfde opkomst bij de boosterprik.”