Baby Lente slaapt als eerste in een nieuwe kamer op materniteit

29 april 2022

Lente is de eerste baby die in een nieuwe kamer slaapt op materniteit in Noorderhart. De afdeling materniteit en neonatologie krijgt na 17 jaar een nieuw jasje. De eerste vier patiëntenkamers zijn volledig afgewerkt en kunnen nu in gebruik genomen worden. 

Katrien en Simon: “Wij zijn blij dat wij de primeur hebben gekregen om een vernieuwde patiëntenkamer in gebruik te nemen op materniteit. De kamer is ruim, oogt mooi licht en aangenaam. Door de co-sleeper langs mijn bed is Lente altijd dicht bij mij. Daarnaast kan mijn partner blijven overnachten op een comfortabel uitklapbed zodat ieder van ons een goede nachtrust heeft.” 

De verbouwingswerken lopen op schema. Dit betekent dat de eerste fase, waarin de eerste vier patiëntenkamers onder handen werden genomen, is afgerond. Volgende week (begin mei) start de tweede fase waarin zes eenpersoonskamers en één tweepersoonskamer worden gerenoveerd. “Wij zijn blij dat de werken vlot verlopen. Zo kan de continuïteit van de afdeling gegarandeerd blijven. Wij willen onze patiënten altijd met de beste zorgen blijven omringen ondanks de verbouwingswerken”, vertelt Isabelle Hoeben, diensthoofd materniteit.

“Met alle vernieuwingen op onze afdeling hopen we meer jonge gezinnen uit onze regio aan te trekken om hen te verwelkomen in een hedendaagse setting tijdens een van de belangrijkste fases van hun leven.” aldus dr. Annick Corremans, gynaecoloog en verantwoordelijke arts van de materniteit.

Op onze website werd een extra rubriek ‘Noorderhart Bouwt’ toegevoegd waar alle verbouwingen systematisch opgevolgd kunnen worden. 

Kijk binnen in een nieuwe kamer