Aanleg Hoppinpunt aan Noorderhart Mariaziekenhuis

1 september 2022

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 5 september met het aanleggen van een Hoppinpunt aan Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt. Langs de N713 komt een uitgebreide bushaven en een overdekte fietsenstalling voor 50 fietsen in de uitbuiging van de rotonde Ringlaan. 

Om het Hoppinpunt te realiseren zal de bestaande haltehaven aan de N713, Burgemeester Laenenstraat, uitgebreid worden. De nieuwe haltehaven zal over de volledige lengte van de rotonde van het ziekenhuis tot de rotonde met de Ringlaan gerealiseerd worden. In de zone tussen haltehaven en de parking van het Mariaziekenhuis zal er een perron voorzien worden. De breedte van de haltehaven zal conform de richtlijnen van De Lijn 2,80m bedragen. Het perron zal een breedte van 4m hebben. De bestaande bomen zullen met behulp van boomroosters geïntegreerd worden in het perron.

Enkele bestaande parkeerplaatsen op de parking van het ziekenhuis zullen opgeheven worden en vervangen door langparkeerplaatsen. 

De groenzone die overblijft tussen perron en parkeerplaatsen zal als wadi ingericht worden. Dit om het hemelwater dat op het perron valt te laten infiltreren.

U kan het volledige project op deze pagina lezen. 

Tijdelijke bushalte en fietsenstalling aan Noorderhart Mariaziekenhuis

  • De bushalte op de Burgemeester Laenenstraat wordt tijdens de werken niet bediend. Op de Maesensveld, ter hoogte van de rotonde aan de ingang van het ziekenhuis, komt een tijdelijke bushalte. 
  • Voetgangers kunnen de tijdelijke wandelroute gebruiken om naar het ziekenhuis, centrum en de tijdelijke bushalte te wandelen. 
  • De fietsenstalling van het ziekenhuis is tijdens de werken onbeschikbaar. We voorzien vlakbij tussen de bomen dan een tijdelijke fietsenstalling, tot de nieuwe fietsenstalling klaar is.