11 - 17 december: Koesterweek 2022

11 december 2022

Wij tonen ons hart voor alle gezinnen die een kind* missen in Noorderhart.

Elk jaar sterven in Vlaanderen meer dan 1500 kinderen. Ook in Noorderhart worden jaarlijks families geconfronteerd met het overlijden van een baby tijdens de zwangerschap of een opgroeiend kind door ziekte of ongeval. Bij het onmetelijke verdriet dat gezinnen op dat moment overvalt, is het heel belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor elkaar. Dat we tonen dat we dit verdriet zien en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen. Net daarom nemen we deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, een vzw die al veertien jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind*. 

We starten op zondag 11 december, want dit is Wereldlichtjesdag. Meer en meer mensen over de hele wereld steken dan om 19 uur stipt een kaarsje aan voor kindjes* die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist. 

Jammer genoeg kent iedereen wel iemand die een kind verloor. Dus iedereen kan ook een klein stukje verantwoordelijkheid nemen om een troostend signaal en wat extra warmte aan deze gezinnen te geven. Zeker in aanloop naar de feestdagen is dat ontzettend belangrijk.

Wij tonen als Noorderhart ons hart en roepen al onze medewerkers, bezoekers en patiënten op om tijdens de Koesterweek hetzelfde te doen. Kijk op koesterweek.be wat je kan doen om mee het verschil te maken.