Dagziekenhuis psychiatrie

Het psychiatrisch daghospitaal richt zich op volwassenen tussen de 18 en 65 jaar die het gevoel hebben vast te lopen in één of meerdere aspecten van hun leven en op zoek zijn naar nieuwe perspectieven. Ook dagbehandeling als vorm van nazorg na een PAAZ-opname, is mogelijk.

Algemene informatie

Mariaziekenhuis
Dagziekenhuis psychiatrie
  • Contact 011 826 010
    maandag t/m vrijdag 09.00 - 16.00 uur
  • Hoe geraak ik er? Bekijk route

Personen die deelnemen aan het programma bevinden zich niet (meer) in een crisissituatie en kunnen zich thuis buiten de therapie uren handhaven. Zij zijn dus ook gemotiveerd om een verandering in hun problematiek aan te brengen. Concrete voorbeelden zijn: depressieve klachten, relationele problemen, psychosomatische klachten, angst, levensloopproblemen, afhankelijkheid (medicatie/alcohol).

De dagbehandeling biedt een therapeutisch programma aan op dinsdag en donderdag en een tweede programma op maandag, woensdag en vrijdag van 9 tot 16 uur.  De behandeltermijn is maximum 12 weken.

U kunt zich aanmelden na verwijzing door uw huisarts, psychiater, ambulante centrum, PAAZ, ... . Er wordt dan een intake met een van onze psychologen ingepland. Een afspraak hiervoor maakt u bij voorkeur via e-mail: dagbehandeling@noorderhart.be of op het nummer 011 826 555.

Contact

Therapeutisch diensthoofd / psycholoog

An Strauven
Tel. 011 826 538
Bereikbaar van 9 tot 16 uur

Onthaalbrochure