Leven met dementie: aandacht voor mantelzorg (VOLZET)

Wanneer de diagnose dementie gesteld wordt, roept deze ongetwijfeld veel vragen op bij de persoon met dementie en zijn naaste omgeving. Het is erg belangrijk dat hun vragen beantwoord worden en dat de zorgverleners de nodige informatie en ondersteuning krijgen. Immers, het merendeel van personen met dementie woont thuis en ontvangt zorg van één of meerdere personen uit de naaste omgeving (partner, kinderen, buren, …): de mantelzorgers.

Juist om deze mantelzorgers wat extra te ondersteunen, organiseert Noorderhart Mariaziekenhuis - in samenwerking met Infopunt Dementie Pelt & Hamont - een reeks informatiesessies. Je krijgt een antwoord op vragen als:

  • Wat is dementie nu precies?
  • Hoe wordt er het best mee omgegaan?
  • Welke aanpassingen kunnen gedaan worden in de thuissituatie?
  • Op welke diensten en financiële tegemoetkomingen kan beroep gedaan worden?

Thema's infosessies

De infosessies vinden telkens plaats van 19.30 - 21.30 uur.
Je volgt ze na elkaar en betaalt € 15 (max. 15 personen toegelaten): 

  • Donderdag 14 maart 2024: Wat is dementie
  • Donderdag 21 maart 2024: Omgaan met dementie
  • Donderdag 28 maart 2024: Zorgen voor jezelf
  • Donderdag 18 april 2024: Het zorgaanbod en financiële tegemoetkomingen

Voor wie zijn deze sessies bedoeld?

Iedereen die betrokken is bij de zorg voor een persoon met dementie die nog thuis woont, kan zich inschrijven. We denken daarbij vooral aan partners, kinderen, kleinkinderen, ... maar ook andere familieleden, buren, vrienden, … die enige zorg opnemen.

Locatie

Noorderhart Mariaziekenhuis (Maesensveld 1, 3900 Pelt) 

Kostprijs

Deelname aan deze reeks kost 15 euro (voor 4 sessies).

Dit bedrag mag overgeschreven worden naar Noorderhart vzw, BE51 4539 1138 0162 met vermelding van “Infosessies - reeks dementie - voornaam en naam”.

Inschrijven

Het is verplicht om in te schrijven. De inschrijving geldt voor alle sessies: inschrijven kan enkel voor de volledige reeks.

Deze inforeeks is volzet. Je kan je inschrijven maar komt dan op onze wachtlijst terecht. Wanneer er een plaats vrijkomt, nemen wij contact met je op of we zetten je op de lijst voor de inforeeks in oktober. Bedankt voor je begrip. 

Inschrijven: Leven met dementie, aandacht voor mantelzorg

Infosessies:
Waar hebt u de aankondiging gezien van deze inforeeks? *

Uw gegevens worden verwerkt comform de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming. Meer info vindt u in ons privacyreglement.