Toegang tot Noorderhart Mariaziekenhuis via automatische poortjes

Wie Noorderhart Mariaziekenhuis wil betreden, moet een geautomatiseerde toegangscontrole doorlopen. 

 

Patiënten = elektronische identiteitskaart 

Heeft u een afspraak voor een raadpleging, opname, onderzoek of ingreep?
Dan kunt u, op de dag van uw afspraak, het ziekenhuis binnengaan met uw e-ID (elektronische identiteitskaart) of Kids-ID (elektronische identiteitskaart voor kinderen):

  • Op weekdagen tussen 6.30 en 21 uur.
  • In het weekend en feestdagen tussen 8 en 21 uur.

Hoe werkt het poortje? 

Steek uw e-ID (of KidsID)-kaart in de kaartlezer aan het toegangspoortje.  Het poortje gaat open, en u kunt het ziekenhuis betreden.

  • Het poortje gaat niet open met mijn e-ID? Er verschijnt een foutmelding op het scherm. Aan de infokiosk helpt een medewerker u verder.
  • Wat als ik geen Belgische e-ID heb? U ontvangt op voorhand (via e-mail of sms) een QR-code. 
  • Wat als ik geen e-ID of QR-code heb? U kan zich aanmelden aan de infokiosk, rechts van de toegangspoortjes. Daar helpt een medewerker u verder.


Bezoekers = QR-code

Komt u op bezoek bij een patiënt? Dan hebt u een QR-code nodig om het toegangspoortje te openen. Deze QR-code kan de patiënt u geven. 

Elke patiënt krijgt een unieke QR-code voor zijn bezoeker (via SMS). Deze code blijft bruikbaar tijdens de hele periode dat een patiënt in het ziekenhuis verblijft. Na ontslag wordt de code automatisch gedeactiveerd.

De QR-code is niet hetzelfde als het Covid Safe Ticket! Met het Covid Safe Ticket kunt u de poortjes niet openen.

Hoe werkt het poortje? 

Houdt uw QR-code (geprint of op uw smartphone) voor de scanner.  Het poortje gaat open, en u kunt het ziekenhuis betreden.

  • Het poortje gaat niet open met uw QR-code? Er verschijnt een foutmelding op het scherm. Aan de infokiosk helpt een medewerker u verder.
  • Wat als ik geen QR-code heb? U kan zich aanmelden aan de infokiosk, rechts van de toegangspoortjes. Daar helpt een medewerker u verder.
     

 

Dankzij de automatische poortjes heeft het ziekenhuis de mogelijkheid om de toestroom van patiënten en bezoekers beter te controleren. Zo kan omwille van COVID-19 of in andere crisissituaties de toegang beperkt worden voor patiënten en/of bezoekers. Het systeem kan bovendien snel aangepast worden in functie van de genomen maatregelen. 

Om onze toegangscontrole vlot te laten verlopen, is het belangrijk dat wij over uw GSM-nummer en e-mailadres beschikken.